diumenge, 17 de juliol del 2016

PARDINES - EL TOS - PUIG CERVERÍS - PLA DE LES ARANYES - 2016 07 16


Cim del Puig Cerverís

Avui ens mourem per la Vall del Segadell, al Ripollès, on trobem el bonic poble de Pardines, punt d'inici de la nostra ruta per portar-nos al Puig Cerverís, un cim de poc renom, malgrat les seves vistes panoràmiques, i al que ja teníem l'ull posat fa temps, quan el vam veure amb el seu imponent aspecte des de la Serra Cavallera. Es tracta d'un itinerari molt recomanable, que ben segur ens sorprendrà, senzill i de bon caminar, malgrat els quasi mil metres de desnivell que notarem a les nostres cames, sobretot a la baixada. Afegir que hem gaudit d'una bona ruta i d'un fantàstic dia d'alta muntanya.



APROXIMACIO:
 Per la C-17 que no la deixarem fins a arribar a Ripoll i després agafem la (N-260) direcció Puigcerdà durant uns 13 Km, un cop arribats a Ribes de Fresser, girem a la dreta direcció Pardines, seguim els indicadors i per la carretera Pardines/GIV-5262 durant uns 5 kms fins al nostre destí final. A l'entrada del poble hi ha un pàrquing a mà esquerra, per poder deixar el cotxe. 

ITINERARI: 
Comencem a la mateixa entrada del poble, a mà esquerra, on veurem un cartell de color verd que ens indica (El Tos i Puig Cerverís) seguirem el carreró asfaltat en forta pujada. De seguida deixarem el poble i ens endinsarem al bosc per una pista de poca amplada, que continuarem fins a sortir als prats. De seguida arribarem al "Tos", un excel·lent mirador de Pardines, coronat amb una senyera. (Podem triar aquest indret per esmorzar)

 Continuem amunt per un estret corriol poc marcat que travessarà algun camp de pastura. Creuarem pel Torrent Reguedell. No trigarem a travessar la pista de Tregurà, nosaltres continuem amunt, ara pel bosc, seguint unes marques de color vermell. Arribarem a Pla de les Batibaumes, un petit collet ramader amb boniques vistes al Puigmal, tornem al bosc de pujada fins a sortir al Terme, on hem de travessar una tanca de fil ferro. Ens preparem per a la pujada i pugem arrambats al filat partioner, les vistes seran fabuloses a mesura que pugem fins al Puig Cerverí, fem cim, les vistes des d'aquest cim son una magnífica panoràmica de 360º 

La baixada la farem per la carena oposada a la de pujada, pel Meianell de l'Isern, creurem gran extensió de prats en bona pendent, seguidament un perdedor bosc que ens conduirà a la pista de Tregura. La travessem agafant un petit corriol que ens pota de nou a un bonic prat, sempre per la carena, passarem pel Pla de la Caritat i després, al Pla de les Aranyes girem a la dreta agafant el camí que ens portarà fins a Pardines. 

DISTANCIA: 12,35 quilòmetres - DESNIVELL: 960 metres - DURADA: 5,15 hores efectives. Nosaltres dediquem un total de 6,15 hores. Ruta perdedora en algun punt sense GPS. Fàcil de fer, únicament tenir en compte el desnivell.

Sortida des de l'aparcament a l'entrada de Pardines, en un dia que comença bastant fred. Enfilem carrer amunt i trobem el panell indicador que ens marca al Puig Cerverís. Deixem el poble enrere, amb la muntanya del Taga sempre present. 1.230 metres

Ens endinsem al bosc per una pista de poca amplada, que continuarem fins a sortir als prats.


Arribem al Tos, excel.lent mirador a Pardines. 1.500 metres

 Pardines vista des de El Tos

Deixem al fons El Tos i continuem amunt.




 Vistes de la Vall de Ribes, on podrem veure Campelles, la Serra de Montgrony a sobre i el Puigllançada am La Tossa al fons.




Comencem a veure el perfil del Puig Cerverís

 El Puig Estela

El Puigmal

Pla de Batibaumes 1.925 metres

La Terme, al fons el cim.

 Pujant amb la Fontalba i el Puigmal al fons.

Al fons, al fons, despunten Les Agudes del Montseny

El cim del Puig Cerverís es deixa veure.

Anirem fent moltes parades, el panorama és fantàstic.


La banda del Balandrau i el Puig de Fontlletera

L'ultim repechon !!

 El cim del Puig Cerverís 2.207 metres

Les vistes a 360 graus són espectaculars

Fem una bona baixada direcció Pla de les Aranyes pel Meianell de l'Isern. Al fons la Serra Cavallera.

Vistes del Cadí i el Pedraforca al fons, entre altres.

Darrere es queda el cim

Veiem el Pla de les Aranyes i el trencall a la dreta a Pardines, quan passem per la cabana de pedra.

Bona vista de Pardines des de El Pla de les Aranyes

Corriol pel Camp del Met

Torrent Vell Infern

Deixem la muntanya del Taga que ens acompanyat tota la ruta


Arribant a Pardines, on finalitzarem aquesta fantàstica ruta d'avui.




Gracies i fins a un altre !!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada