dilluns, 1 de maig del 2017

COLLFORMIC - PLA DE LA CALMA - SITJA DE LLOP - EL SUI - 2017 04 29


Cim del Sui

Avui farem un llarg recorregut pel Parc Natural del Montseny, en un dia que començarà bastant ennuvolat però que ens donarà permís per anar fent. Iniciarem el nostre camí al Collformic, per ficar-nos al Pla de la Calma, un lloc sempre idíl·lic, on es gaudeix del caminar a la vegada que anem envoltats d'un fabulós panorama. Continuarem per arribar-nos al cim del Sui, una cimera molt accessible per aquesta banda i amb una situació privilegiada per les seves vistes. En definitiva, és una bona ruta si un vol deixar-se anar, sense presses, pel fet de passejar tranquil·lament pel Montseny.


APROXIMACIÓ: Per la C17 prenem la sortida 49 en direcció a Tona i Seva, continuem per la BV5303 direcció a Seva, passant per Sant Miquel de Balanyà. A Seva ens desviem a la dreta cap a El Brull. Seguim la BV5301 fins al Collformic, on tenim un aparcament. 

ITINERARI: Sortim de l'aparcament del Collformic, on agafarem la pista principal GR 5-2, per sobre del restaurant amb direcció el Tagamanent. Anirem en suau pujada fins que arribem al Pla de l'Ase Mort on començarem a tindre unes vistes del Pirineu. Seguim la pista ondulada sense pèrdua, fins a un altre lloc d'interès, l'antic hostal conegut com el Cafè o el Cafè del Pla de la Calma, ara el mateix en runes, al costat d'un petit pla, amb la magnífica panoràmica sobre el massís del Turó de l'Home-les Agudes. 

Seguirem la pista fins a la següent bifurcació, prop del Collet de la font del Ginebre a Pedres Blanques. El camí de la dreta continua al Tagamanent i el de l'esquerra cap al Sui. Seguint aquest últim, on tornarem a trobar-nos un nou encreuament de camins, al Pla d'en Xixa, amb un cartell d'informació del parc. Hem de continuar per la pista, que gira a la dreta en baixada. 

Continuarem per la pista uns metres per agafar a l'esquerre un sender a la dreta que porta al Turó del Poliol on veurem la barraca d'en Ramon, construïda aprofitant una gran llosa gravada durant la prehistòria, de visita obligada. Baixem a la pista per la part darrere el turó fins a sortir a una cruïlla de camins. Ens trobem a la Sitja del Llop, si continuéssim recte, anirem a la casa en runes de Vallfornes i per arribar al Sui triem l'esquerra (ben indicat) seguint les indicacions grogues i blanques del PR-C 139. 

Farem un tros de pista, amb la piràmide del Sui davant, que aviat es farà un sender que ja no deixarem. Ens trobarem un pas rocós, sense problemes, a la Roca Roja i ja d'aquí el corriol travessa el Pla del Sui, on pujarem al cim en cinc minuts. Un cim coronat per una torre de pedra seca, que trobem avui amb unes banderes tibetanes d'oració, que li donen un caràcter de cim superior. Tenim un fabulós panorama. (1.318 metres). La tornada la fem aproximadament seguint el mateix camí. 

DISTANCIA: 16,80 quilòmetres – DURADA: 3,50 hores sense parades. Nosaltres dediquem un total de 4,15 hores – DESNIVELL: 434 metres.


Sortim a primera hora de l'aparcament del Collformic, amb un poquet de fresquet, fora del normal en aquesta època, on agafarem la pista principal GR 5-2

La vall que baixa al poble de Montseny

Entrem al Pla de la Calma

El Pla de l'Ase Mort


Recorrerem els suaus relleus del Pla de la Calma


Arribarem al Pla de l’Estany i a continuació pujarem uns metres fins al Collet de Terrús, per despres baixar al Cafè.

El Pla del Cafè, on son les runes del antic hostal, a una altitud de 1.190 m i apartat uns cent metres a l’est de la pista,punt intermig entre Collformic i Tagamanent. Els traginers anavant amunt i avall, principalment els que des de les mines del Remei portaven el coure cap a Aiguafreda i feien parada a l’hostal.

Pedres Blanques, on deixem la pista principal cap al Tagamanent i tombem a l'esquerre.

Tenim a la vista el cim del Sui

Barraca d'en Ramon

Dins la barraca podem trobar gravats prehistorics integrats a la construcció; quan es va fer la barraca original, es va aprofitar les grans pedres que li feien de base, entre elles l’estela, on estan situats els gravats.

Pugem al Turó del Poliol

Sitja del Llop, on agafarem el PR-C 139 cap al Sui.

Fem un tros de pista i de seguida es convertirà en un sender que no deixarem, sempre amb la visió al fons del Sui.

Farem un pas rocós, sense problemes, a la Roca Roja.

El Sui

Pla del Sui

Arribant al cim !

Cim del Sui (1.318 metres)

Des del cim, podem gaudir d’esplèndides vistes sobre el Matagalls, Turó de l’Home i les Agudes, per làltre banda podem albirar Montserrat, Sant Llorenç del Munt, Cingles de Bertí, etc., fins i tot en dies clars, es pot veure Barcelona.

Des del cim

Baixem del Sui, busca'n resguard del vent per fer l'esmorzar i agafar forces per la tornada.

El Puig Drau, que el deixarem com excusa per un altra sortida. 

Anirem fent alguna drecera a la pista entre els matolls de la ginesta. 

Deixem enrere el Sui

Tornem al Pla de la Calma, ara amb una mica més de visió panoramica que a l'anada.

Les Agudes i el Turó de l'Home

Des del Pla de la Calma podem albirar la Plana i localitat de Vic.

El Matagalls

Caminar pel llarg altiplà del Pla de la Calma, on dominen els prats i les landes amb unes boniques panoràmiques, es un plaer relaxant.



Baixem de tornada al Collformic on acabarem aquest bonic recorregut d'avui.



Gràcies i fins un altre !!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada