dilluns, 9 de març del 2015

COLLET DE LES BARRAQUES - PAS DELS LLADRES - PUIGMAL - FONT DE L'HOME MORT 2015-03-07


La impressionant imatge del Puigmal (2910 msnm.) vist des de la Serra de la Vacarissa o d'Estremera

Ruta circular molt espectacular per pujar al cim del Puigmal, gaudint d'unes vistes fantàstiques banda i banda de la carena fronterera. Possiblement la via d'ascensió del Collet de les Barraques al Puigmal és la més impressionant per la seva majestuositat, la qual queda realçada encara més, quant aquesta és nevada. La caminada és llarga i es fa dura amb neu, però la recompensa és immediata per les vistes que es poden arribar a contemplar, com ara les cimeres properes de l'olla de Núria i Ulldeter, el massís del Carlit amb les muntanyes de la Cerdanya catalana, la Tosa d'Alp i el Puigpedrós. També tenim a lavast la Serra del Cadí-Moixeró amb el Pedraforca. Al lluny es distingeixen també les grans muntanyes del Montseny, de Sant Llorenç de Munt i la  Serra de Montserrat. La tornada la fem pel Torrent de les Clotes, un lloc silenciós que no et deixa indiferent, és entrar en una vall preciosa, poc concorregut, on corren els isards en llibertat. Es tracta en general d'una ruta fantàstica.


Itinerari circular: Aparcament per sobre del Refugi Corral Blanc (1832 m) – Collet de Barraques (1890 m) – Roc Blanc (2033 m) – Pas dels Lladres (2536 m) – Tossa del Pas dels Lladres (2661 m) – Coll de les Clotes (2629 m) – Bressol del Puigmal (2614 m) – Puigmal (2910 m) - Cim del Borrut (2669 m) - Baga de les Clotes - Riu de les Clotes - Font de l'Home Mort (1806 m) - Pla del Ventolanesos (1898 m ) - Collet de les Barrraques (1890 m) - Aparcament (1832 m)

Temps: 7h 55’ sense contar parades.

Distancia: 18,20 kms. 


Iniciem la ruta al Collet de les Barraques, uns metres més amunt del refugi de Corral Blanc. A aquest s'accedeix per pista asfaltada des de Planoles (uns 8 km); hi ha un aparcament habilitat per a vehicles situat per sobre del refugi. De seguida ens adonem de la gran quantitat de neu que hi ha pel camí del bosc.

Ja tenim sol, afortunadament hi ha una bona previsió de temps. Sortim del bosc, enrere nostre el Taga.



Ja tenim el Puigmal a la vista !

Roc Blanc

 La mole del Puigmal impressiona, podem veure bastant part de l'itinerari que hem de fer.

Durant una bona estona anirem seguint l'àmplia carena, on a la nostra esquerra podrem observar la població de Nevà.

Per la Barraca del Teixidor i per la Serra de la Vacarissa en direcció nord-oest i nord, a la esquerra de la foto el Taga i al fons, al fons, el Montseny.

 A la dreta, la Tosa del Pas dels Lladres

Tenim a la vista el Pas dels Lladres o Coll de Queralbs

 Pas dels Lladres (2536 m) amb el Puigmal al fons.

Vista de la Serra de Montserrat, amb ayuda del zoom.

El Pirineu de la Cerdanya

 Pas dels Lladres

 Puig de Dorria (2547 m.), al fons la silueta de La Mola i el Montcau

Pujem cap les pistes de ski d'Err-Puigmal. Al fons el Pic de Carlit.

La Tosa i la cara nort de la Serra del Cadí

Per la banda francesa a prop de les pistes d'Err-Puigmal, la neu està molt dura i decidim posar-nos els grampons.

Les Clotes del Puigmal

Som a la carena de Les Clotes, es tracta de seguir aquesta en direcció Est pels més bonics passos fins a plantar-nos l'ampli Bressol del Puigmal.



El Bresol del Puigmal

Enfilem les dures rampes fins al cim, com que no ja camí marcat ataquem la forta pendent pràcticament en línia recta direcció nord-oest, Aquì els grampons es fan imprescindibles.




Últims metres per arribar !!

Cim del Puigmal 2910m.



Imatges al cim, la creu del 2007 amb els símbols de Núria la campana i l'olla, també l'antiga placa de Verdaguer.

El descens del cim el comencem per el costat oest de la serra del Borrut, una mica arriscat per l'exposat i la quantitat de neu que hi trobem.



Donem una ullada enrere des del cim del Borrut, veiem bona part de la baixada, ara estem en la via de la Fontalba, que abandonarem de seguida a la nostra dreta, cap als Reclotxes del Puigmal.

Un ramat d'isards.

Pel Torrent de les Clotes, una vall silensiosa.



Riu de les Clotes

Al fons de la foto, a la part de dalt, està el Collet de les Barraques, on tenim que encara  pujar.

Font de l'Home Mort


Deixem el riu de les Clotes i la font de l?Home Mort i ens endinsem en pujada al bosc que va al Collet de les Barraques, l'ascensió es fa dura i lenta per la quantitat de neu tova que trobem per tot el sender. Aquí patirem una mica.


Collet de les Barraques, final del nostre itinerari.

Gracies a tots per les visites !!




4 comentaris:

  1. Felicidades chicos!,,,
    Impresionantes vistas

    ResponElimina
  2. Una gran ascensión! Es larga pero la recompensa es genial. Las vistas impresionantes y una tranquilidad perfecta. A por la siguiente!!

    ResponElimina
  3. Estoy de acuerdo, con nieve es algo durilla, pero tiene un encanto especial, si se puede escoger, es para hacerla con nieve.

    ResponElimina