diumenge, 8 de setembre del 2019

ESTANYS DE PESSONS - CIRC DE PESSONS - ESTANYS DE LA SOLANA (ANDORRA) 2019 09 08



Petita caminada per la Vall de Madriu-Perafita, per arribar-nos al bonic Circ de Pessons, fent un itinerari circular on gaudirem dels vuit Estanys de Pessons i a la tornada passarem pels encantadors Estanys de la Solana, envoltats en tot moment de importants cims, com el pic de Pessons, el pic de Ríbuls, el pic de Montmalús i el Pic del Cubil.


INICI: Des d'Andorra la Vella prenem la carretera CG-2 que puja cap a Pas de la Casa. Abans de començar a fer el Port d'Envalira, prenem a mà dreta la carretera CS-280, cap a l'estació d'esquí de Grau Roig (Grandvalira) Travessem el riu per un pont i baixem fins a l'aparcament inferior de "El Cubil", al costat del Centre Mèdic, on deixem el cotxe.

ITINERARI: Sortim per la dreta del Centre Mèdic, agafant un petit sender que puja a la pista decidida i que ens portarà en sentit sud, fins a l'Estany Primer de Pessons, el més gran dels que visitarem, Aquí gaudirem de boniques vistes de l'estany amb el pic de Montmalús, a la dreta tenim el Restaurant Refugi dels Llac dels Pessons (2.300 m.)que està en la mateixa riba de l'estany.

A partir d'aquest punt, borarem l'estany seguint el GRP en direcció sud, deixant l'estany a mà dreta. En l'encreuament (Pal indicatiu) que trobarem més endavant, prendrem el GR7 que continua vorejant la cara sud de l'estany. Un cartell ens indicarà que estem a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Seguim les marques del GR-7 en pujada gradual entre rocs i no triguem a arribar a l'Estany Forcat (2.365 m.) Continuem per l'esquerra de l'Estany Forcat, fent un petit descens que ens portarà fins a un petit estany que, deixant-lo a la nostra esquerra, i ascendint de nou, ens trobem amb l'Estany Rodo d'una grandaria considerable. El sender ens portarà per la riba dreta, fins a superar-li, continuem ascendint fins a l'Estany Meligar, d'una grandària semblant que l'estany Rodó, el deixem a esquerres, i entre blocs de granit, el sender s'enfila fins a l'Estany Sisè d'una mida més petita.

Seguim el sender i arribem a una cruïlla, on tenim cartells indicatius, per poder tornar passant pels Estanys de la Solana. Nosaltres continuem, deixant la Solana per a després, i ara arribar-nos al bonic estany de les Fonts (2.495 m.) on ens quedarem una estona a la seva contemplació. Continuem direcció Coll de Pessons, ara amb el camí una mica més empinat, per arribar-nos a l'Estany del Cap del Pessons, (2.600 m.) on tindrem unes bones vistes del Circ de Pessons.

Nosaltres deixem el darrer estany i desfem uns metres del camí, per fer la baixada per la dreta (opcional) on justament abans de baixar tindrem un panorama dels llacs extraordinari amb els cims del Montmalús, el de l'Àliga, el de Pessons i els dos cims de Cubil. Baixem fort cap a l'estany per la banda contrària a l'arribada (fites amb pedres) gaudint d'un altre angle de visió de l'Estany de les Fonts.

Deixem l'estany de les Fonts i tornem a la cruïlla, on agafem a l'esquerra el sender dels Estanys de la Solana, ascendim una mica de seguida albirem tres petits estanys, comencem a descendir, al costat dels pics de Cubil, passem uns petits estanys, fins a creuar un bonic torrent on baixarem gaudint de les vistes a l'Estany Forcat i poc després sobre del Llac Primer de Pessons, sortim al Refugi restaurant i ja desfer camí fins al pàrquing Grau Roig.

DISTANCIA: 10,64 quilòmetres - DESNIVELL: 505 metros - DURADA: 4,30 hores caminant – Nosaltres dediquem, amb bones parades, un total de 6,20 hores. RECORREGUT: Moderat, per fer a la primavera- estiu.

Punt de sortida a l'estació d'esquí de Grau Roig (Grandvalira) a l'aparcament inferior de "El Cubil"



 Pista que ens portarà en sentit sud, fins a l'Estany Primer de Pessons

 Vistes al Pic de Montmalus

Arribem al Estany Primer de Pessons

Pic Alt de Cubil i Pic Baix de Cubil

Restaurant Refugi dels Llac dels Pessons (2.300 m.)

Estany Primer de Pessons



Arribem l'Estany Forcat 

Estany Forcat 



Arribem l'Estany Rodó 2

Estany Rodó 2





Arribem l'estany Rodó

l'estany Rodó

Arribem  l'Estany Meligar

 l'Estany Meligar



 l'Estany Meligar





Passem pel Estany Sisè

Arribem l'Estany de les Fonts, al fons el Circ de Pessons

Estany de les Fonts.

Estany de les Fonts.

Pugem al darrer, l'Estany Cap de Pessons 2.590 m.

Circ de Pessons

Pic de Montmalus 2781 m.

Vistes des del Circ de Pessons dels estanys de Pessons.

Estany de les Fonts

Petit estany al costat del estany de les Fonts.

Cruïlla, on tenim cartells indicatius, per arribar als Estanys de la Solana.

Circ de Pessons



Arribem a la banda de La Solana






Pic Alt de Cubil 2.833 m.

Estanys de la Solana

Pic Alt de Cubil 2.833 m.


Estanys de la Solana

 Estanys de la Solana




Darrer estany de la Solana



l'Estany Forcat per la banda de la Solana


Vistes al Estany Primer de Pessons des del camí de la Solana

Arribant a les pistes de Grau Roig, on finalitzarem aquesta bonica excursió d'avui.



Gràcies

Bony d'Envalira


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada