diumenge, 14 d’abril del 2019

CASETA DE SALTÈGUET - PLA DE LA BASA - CREU DE MEIANS - CLOT DE MALNIU - CAMÍ DE LA BAGA DE SALTÈGUET (AMB RAQUETES) 2019 04 13



Aprofitant les darreres nevades i el bon temps, farem aquesta esplèndida excursió circular amb raquetes, per arribar-nos a la Creu de Meians i passar pel bosc de Saltèguet, on hem pogut gaudir d'unes magnífiques vistes i amb un bon gruix de neu.


INICI: Per l'N-260, venint de la Collada de Tosses, passat el quilòmetre 157, en una corba pronunciada, trobarem la Caseta de Saltèguet i la Font de la Casilla, un bon indret amb vistes, on tindrem espai per aparcar el cotxe. 

(En tindre molta neu verge tapant els camins, seguirem al nostre criteri el recorregut) 

ITINERARI: Sortim al costat de la Font de la Casilla on a pocs metres trobarem el pal indicador per anar a la Creu de Meians i que seguirem per un ample camí, travessarem el corredor de la línia d'alta tensió i que tindrem durant bona estona com referència. Arribem als Plans de la Casilla, zona oberta molt bonica, continuem i arribem al Pla dels Triadors, on comencem a tindre fantàstiques vistes a tot el voltant. 

Enfilem cap al Pla de la Bassa, passant abans per un curiós búnquer amagat entre arbres. Arribem al cim amb el seu vèrtex geodèsic 2.028 metres. Al costat trobem altre búnquer. Seguim per la carena pel Pla de l'Orri, amb magnífiques vistes a, la Tossa d'Alp, el Puigllançada, la Creueta, la Serra de Montgrony, mes a l'esquerra del Taga i el Puig Cerverís i cap al nord las muntanyes de la Cerdanya. De seguida albirem la Creu de Meians, passem el filat i ens arribem a la creu de ferro. Creu en memòria de l'excursionista i esquiador Jordi Prats. Aprofitem l'indret per esmorzar. 

Ens arribem al punt fronterer (fita nº 502) per on passa el GR-11 que ve de Planoles - Dòrria i va cap a Puigcerdà i que agafarem de baixada. Seguim fins al Clot de Malniu on el deixarem baixant a l'esquerra per arribar-nos al Torrent de Saltèguet, on de seguida sortirem al Camí de la Baga de Saltèguet que no deixarem fins a la carretera N-260. Caminarem per la carretera a banda pujada, uns cinc-cents metres i arribarem al lloc de sortida. 

DISTANCIA: 8,90 quilòmetres - DESNIVELL: 323 metres - DURADA: 4,45 hores caminant i dedicarem un total de 5,24 hores.

Iniciem el recorregut a la Caseta de Saltèguet, on és la Font de la Casilla i l'aparcament.

Des de la Caseta de Saltèguet ja tenim una bona vista cap a La Molina i la Tossa d'Alp.

Vistes cap a la Cerdanya


Iniciem la ruta entre el bosc, on de seguida podrem posar-nos les raquetes






Passem pel Pla de la Casilla




Pla dels Triadors


Les muntanyes de la Cerdanya

Pla dels Triadors

Sortim del bosc per arribar al Pla de la Bassa

Arribem al Pla de la Bassa on tenim unes fantàstiques vistes a 360º.



La Tossa d'Alp

El Puigllançada

El Carlit

El Puigpedrós

Trobem un búnquer de l’època dels maquis amagat entre els arbres.

Anem seguint el filat


Cim del Pla de la Bassa (2.028 metros), al costat tenim altre búnquer.

Deixem el cim després de fer una bona parada gaudint les vistes.

L'excursió per aquesta banda transcorre per extenses i solitàries zones de pastura, ara cobertes amb neu, amb uns desnivells força suaus i amb àmplies vistes.

Vistes al Taga i la Serra Cavallera

Seguirem el filat amb direcció la Creu de Meians.

Al fons tenim els cims del Puigmal i el Puig de Dòrria.


Vistes a La Creueta

Albirem el Coll de Meians

Arribem a la creu de Meians, en memòria de l'excursionista i esquiador Jordi Prats que morí l'any 1955 durant la IX travessia Núria - La Molina organitzada pel Club Muntanyenc Barcelonès.

Al Coll de la Creu tenim els indicadors del punt fronterer. nº 502,  per on passa el GR-11 que ve de Planoles - Dòrria i va cap a Puigcerdà.

L’actual GR11 discorre, per l’antic Camí Ral que unia el Ripollès amb la Cerdanya, anomenat també Camí dels Carlins, pel fet històric d’haver estat la via de fugida cap a l’exili dels militars carlins derrotats pel General Prim.

Iniciem la baixada pel GR 11

Seguirem el GR fins al Clot de Malniu



Després de passar pel Torrent de Saltèguet, anirem a buscar el Camí de la Obaga de Saltèguet.

Camí de la Obaga de Salteguet, amb molta neu.



Farem el camí pel bosc, que no deixarem fins a la carretera N-260, on de seguida arribarem a la Caseta de Saltèguet, per finalitzar l'excursió d'avui.




Gràcies.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada