dissabte, 31 d’agost del 2019

COLLADA DE COLLFRED - SANTA MAGDALENA DE CAMBRILS - FAIG DE FONTCOBERTA 2019 08 31


Petita caminada per la subcomarca del Bisaura, sortint de la Collada de Collfred, on podrem gaudir de boniques fagedes, petits prats i del bonic turonet on és situada l'ermita de Santa Magdalena de Cambrils, un indret de pau amb un extraordinari panorama.



INICI:
Punt d'inici al petit aparcament de la Collada de Collfred. Arribem per l'estreta carretera asfaltada que surt de la població de Sant Privat d'Envàs amb direcció Vidrà. Cal precaució per la carretera, per altra banda, podrem gaudir, si parem durant el trajecte, de bones vistes al Puigsacalm.

ITINERARI:
Sortim del petit aparcament i traspassem la pista asfaltada per passar un filat i agafar l'Antic Camí a Santa Magdalena, indicat amb un rètol. Pugem en direcció Nord pel prat, per entrar al bosc. Fem pujada per un bonic sender, indicat amb fites a terra, arribem al, Pla de La Torre, que creuem amb bones vistes (Traspassem per sota la línia d'alta tensió, inevitable punt distorsionador) Continuem pel corriol amb pujada seguint les fites de l'antic camí.

Sortirem a una nova pista que ens portarà al Coll de Trevija, estem a la carena de la serra de Santa Magdalena, seguim a la dreta per pista travessant boniques fagedes fins a trobar-nos a una forta corba, on tenim el camí d'itinerància, que ens pujarà fort uns metres a l'ermita de Santa Magdalena de Cambrils. (1.544 metres)

Nosaltres dediquem una bona estada a l'encantador turonet que envolta l'ermita. Estem a una bona alçada i tenim un impressionant panorama a bona part de la vall del Bisaura i el Pirineu. També pel sud podrem albirar al conegut Puig Bassegoda.

Baixem per la part darrere de l'ermita, seguint les marques d'itinerància, i trobarem en baixada, un petit tros amb 4 grapes, on cal estar un xic amatent, sortirem al coll sota la línia d'alta tensió, Coll del Bosc, on ens desviarem a la dreta en baixada fins a sortir a una pista que ja no deixarem fins a la Collada de Collfred.

Farem uns metres de carretera per travessar el filat a la dreta i baixar per un corriol d'enormes faigs i sortir al Pla del Faig Gros, on travessant el prat, a prop de la pista, tenim el catalogat com arbre monumental Faig de Fontcuberta. Sota l'arbre, asseguts amb la seva ombra, quedem una bona estona, atrets amb aquest indret de pau. Desfem camí fins a la collada de Collfred.

Ruta molt curta de caminar, però fantàstica per gaudir de la contemplació, fent estada als bonics indrets per on s'arriba, com la mateixa collada, l'ermita de Santa Magdalena i el Pla del Faig Gros.

Petit aparcament a la Collada de Collfred 1.324 m. 
Triem l'Antic Camí a Santa Magdalena.

Iniciem la pujada travessant un petit prat que ens portarà a l'interior del bosc.

A la foto, seguim les fites de pedres que tenim a l'Antic Camí de Santa Magdalena.



Travessem la bonica fageda


Sortim a la llum del Pla de La Torre

Pla de La Torre

Pla de La Torre







Sortim del sender agafant una bonica pista envoltada de la fageda.

Coll de Trevija

Agafem el camí d'itinerància, que ens pujarà en uns metres a l'ermita

Pal indicador de la carena

L'ermita de Santa Magdalena de Cambrils

Aquesta església és d’origen romànic i documentada des del 1326. Corona un cim situat a 1.544 m.

Les vistes des de Santa Magdalena de Cambrils son fantàstiques, es pot albirar bona part del Pirineu Oriental.

Vistes cap a Vallfogona de Ripollès

Al fons a la dreta de la foto, es pot albirar el Montseny

A la baixada, per arribar al Collet del Bosc, tenim quatre grapes per ajudar-nos per les roques.

Baixem del Coll del Bosc i agafem a la dreta una pista que ens portarà a la collada de Collfred.





Arribem al pal indicador de la Collada de Collfred.

Seguim per un bonic corriol cap a Fontcuberta.





 Faig de Fontcuberta 

Des de l’any 1992 està declarat com a Arbre Monumental per la Generalitat de Catalunya.

Vistes a Fontcoberta

Sota l'arbre, asseguts amb la seva ombra i envoltats de prats, quedem una bona estona atrapats amb aquest indret de pau, amb el constant so dels esquellots.

Pla del Faig Gros











Sortim de la fageda a la carretera d'on és la collada de Collfred, on finalitzarem aquesta curta però bonica excursió d'avui.



Gràcies



Perfil del Puig de Bassagoda pic més alt de la Garrotxa, des de la Collada de Collfred.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada