divendres, 20 de febrer del 2015

LLUÇA - SANTA EULALIA DE PUIGORIOL - ALPENS (GR1)


Lluça

Recorregut lineal seguint el GR1, aprofitant l'autocar dels nostres amics de la UEC que ens recull al final del trajecte. Comencem a la localitat de Lluça, al aparcament de la església, per seguir per Santa Eulàlia de Puigoriol i acabar a la població d'Alpens. La ruta és de bon caminar, passant per diversos tipus de paisatges, on podrem veure la muntanya del Pedraforca, l'ermita de Sant Cristòfol de Borrassers, masies importants de la zona com El Graell i les interessants poblacions del recorregut. Tota una oportunitat, el poder fer la ruta d'una tirada. Molt recomanable.



ITINERARI (GR1): LLUÇA - CASTELL - RIERA DE LLUÇANES - SANTA EULALIA DE PUIGORIOL - SANT CRISTOFOL DE BORRASSERS - GRAELL - ALPENS.


DISTANCIA: 14,50 kms.  TEMPS: 5,00 HORES


Després de fer un potent esmorzar a Prats de Lluçanes, vam començar la caminada, a l'aparcament de l'església Santa Maria de Lluça al costat de la carretera, som gairebé uns quaranta-cinc els que formem el grup de "Senders" de la UEC en aquesta sortida.


Els camps són gelats i amb la boira, fa un fred que pela !!
Mas de Cortius



Riera de Lluçanes

Molí de Puig-oriol


Santa Eulalia de Puigoriol


 El Pedraforca i el Cadí

La Gallina Pelada


Sant Cristòfol de Borrassers, edificacio romanica esmentada al 1602 pero renovada al principi del segle XVIII.

El Perotet

La Pallisa de El Graell

La Pallisa, construïda als inicis del segle passat, és una de les més grans i més ben conservades de Catalunya. Un edifici de planta rectangular, d’extraordinàries dimensions, que sobresurt per la seva façana principal amb les nou arcades que ventilen el primer pis i les nou finestres circulars, de diàmetre creixent, perfectament alineades amb cadascuna de les arcades.


Sant Joan del Graell (1714)


La Masía de El Graell

Ja la trobem esmentada en el fogatge de 1497. L’edifici (dels s. XVII - XVIII) consta de tres parts ben diferenciades: la de major alçada, que recorda una torra de guaita (a llevant), la més antiga (al centre), i la part de ponent, que amb els seus quatre arcs de mig punt (al primer pis) i els vuit de menors dimensions (a les golfes), perfilen un conjunt arquitectònic, senzillament, admirable!

La bassa al Rec del Graell


Alpens

En acabar la caminada ens desplacem al refugi de muntanya de la UEC a Puigcercós, on ens tenen preparada un bon àpat que bé segur degustarem amb ganes. 


Les fotografies bones són fetes per Ramon Ros



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada