dilluns, 28 d’agost del 2017

TOSES - PEDRA PICADA - COLL DE REMOLÓ - PLANS DE NEVÀ - 2017 08 26


Pedra Picada 2.006 metres

Petita caminada sortint del poble de Toses, on anirem guanyant alçada a la vegada que flanquegem una bona estona la vessant de Les Tallades per dins d'un bonic bosc per sortir a dalt de la carena de la Serra de Montgrony, on assolirem en poc temps, el cim de la Pedra Picada. Des del mateix cim, tindrem unes fantàstiques vistes a 360 graus de moltes de les muntanyes conegudes, com el Puigmal, el Torreneules, el Puigllançada, la Tosa, el Pedraforca, la Serra d'Ensija, el Taga, Sant Amand, etc. Un recorregut amb una bona combinació de bosc i rasos amb un fabulós panorama.


INICI: Deixem el cotxe a l'aparcament que tenim al costat de l'estació de tren de Toses. 

ITINERARI: Sortim de l'estació de tren de la localitat de Toses, on passarem a l'altre costat de les vies per agafar el Camí de l'Oreneta justament a l'esquerra de la font de les Planes que hi ha davant de l'estació. El camí pujarà sempre constant però suaument, arribarem a un mirador natural, on ja una senyera, amb unes boniques vistes dels habitatges de Toses, destaca'n les esglésies de Sant Joan de Mata i Sant Cristòfol. 

Continuem pel bosc i de seguida trobarem un pal d'itinerància (Baga de Toses) que seguirem direcció Castellar de n'Hug. Seguirem les marques grogues amb atenció, arribarem al pla del Cortal de l'Hoste que travessem per agafar la pista amb direcció Nevà. Fem un tros de pista planell, per arribar a la bifurcació de les Tallades, bucle del nostre recorregut, i on triem direcció Montgrony. Ara en pujada arribem a l'espai obert del Pla del Querol, (1.700 metres) Aquí deixarem la pista i tombem 90 graus a la dreta direcció el bosc. 

Veurem una marca groga per on entrarem al bosc, guanya'n alçada flanquejarem la Serra de la Moixera per després deixar el bosc i sortir als rasos amb unes fabuloses vistes del Puigmal. Continuarem pel vessant per arribar-nos al Collet de les Fontetes (1.875 metres) on tindrem a la vista la muntanya de la Pedra Picada. Seguirem per la carena al costat d'un filat que ens servirà com referencia, i de seguida arribem al cim planell de Pedra Picada, (2.006 metres) amb un impressionat panorama. Val la pena fer un volt a la bora del cim per veure tot el paisatge, que a part de molts cims, es pot albirar a sota Castellar de l'Hug. 

Després de fer un bon esmorzar, baixem en sentit contrari a la pujada, per la mateixa carena al Coll de Remoló (1.867 metres) tombem a l'esquerra en baixada, flanqueja'n el vessant, sempre amb cura pel desnivell, fins als Plans de Nevà, bonics rasos que amb les bones vistes són molt agradables de caminar. Seguim els prats fins a una cruïlla, amb pal d'itinerància, on triem ara Castellar de l'Hug, fent un bon tros de pista, a la següent bifurcació triem la dreta, sempre en baixada, que ens portarà a tancar el bucle a Les Tallades i ja sols queda desfer el camí fins a Toses. 

DISTANCIA: 12,80 metres – DESNIVELL: 602 metres – DURADA: 4,30 hores caminant, nosaltres fem un total de 5,30 hores.

Sortim ben aviat de l'estació de tren del poble de Toses, on deixarem el cotxe al seu aparcament.

Agafem el Camí de l'Oreneta, justament a l'esquerra de la font de les Planes

Anem guanyant alçada amb vistes a Toses, ara amb els carrers encara vuits.


Bifurcació Baga de TosesCortal de l'Hoste

Al Cortal anirem a buscar la pista a Castellar de l'HugTravessem el bosc per arribar-nos al Pla del Querol

Pla de Querol


Creuem el Pla del Querol per arribar al bosc i pujar al Coll de Fontetes.


Per dins del bosc, amb camí fressat, farem una pujada de 200 metres de desnivell, potser la part de més pendent.Sortim als rasos al costat del Cap dels Plans de Ginebrer

Comencem a tindre una bona panoràmica del Pirineu.

Vistes al massís del Puigmal

Tenim a la vista la muntanya de la Pedra Picada

 Collet de les Fontetes (1.878 metres)

Mentre pugem, darrere ja veiem el Puigllançada i la Tossa, muntanyes de La Molina.

Cim de La Pedra Picada (2.006 metres)

Vistes al Puigmal

Vistes a la Serra d'Ensija i el Pedraforca

Puigllançada i la Tosa

El Puig Estela, el Taga i Sant Amand


Fem baixada cap el collet de Remoló

Al fons el Costa Pubilla


Coll de Remoló amb l'Emperadora al fons.

Baixem flanquejant la muntanya cap als Plans de Nevà

Vistes cap a Nevà

Plans de NevàBaixem al Pla pels bonic rasos.

Ara caminarem per grans prats gaudint de bones vistes.

Al fons la Collada de Toses

Cruïlla a Fornells i al Collet de les Fontetes

Agafem la pista que baixa a Les Tallades

Ja desfem camí cap a Toses

Mirador a Toses

Arribem a la població de Toses on finalitzarem aquesta bonica excursió d'avui. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada