diumenge, 27 de maig del 2018

ABELLA - COLLADA VERDA - PLA DE SATLLA - ABELLA 2018 05 26


Arribant a la Collada Verda

Petita caminada a la Vall de Camprodon sortint de la bonica localitat d'Abella, per pujar a la Collada Verda, punt alt, on es connecta amb la Vall de Ribes de Freser. La ruta anirà avançant per nombrosos prats on es podran gaudir d'unes fabuloses vistes a les muntanyes de la Garrotxa, Vall Ter i Serra Cavallera. Ruta molt agradable de fer.


PUNT D'INICI: Passat Llanars per la GIV-5264, direcció Setcases, agafem el primer desviament a l'esquerra fins a la població d'Abella, ens internem i deixem el cotxe al pàrquing privat del restaurant Can Rosa, on nosaltres dinarem a la tornada. (No és senzill trobar aparcament a la població) 

ITINERARI: Justament a la sortida del pàrquing de Can Rosa, tenim un pal indicador de la xarxa d'Itinerància, on baixarem per la pista cimentada seguint les marques grogues direcció sempre a Pardines per la collada Verda. Continuem la pista i no triguem a travessar la riera d'Abella per pujar dret a Can Gallina, on passat el mas, la pista canvia de ciment a terra. 

Seguint les abundants marques grogues d'Itinerància, anem en pujada i, arribem al trencall de les Dous, nosaltres continuem per la pista que de tant en tant va desapareixen en entrar als bonics prats. 

Continuem cap amunt, ara pels amplis prats, una zona realment bucòlica en aquesta època de l'any, on està tot molt verd amb multitud de vaques i vedells. Passem un tancat pels animals i arribem a un abeurador amb molta sortida d'aigua, seguim pujant la lloma i arribem a la font dels Ocells, un altre abeurador on a uns metres tenim la sortida d'aigua. Seguim pujant i arribem al punt alt, 1.663 metres, on tenim el pal indicador de la font dels Ocells-collada Verda. 

Ara comença la baixada, fen mitja volta al Puig Rodó i de seguida arribem a la collada Verda, amb pal indicador. (Les marques grogues continuen cap a Pardines a l'esquerre, nosaltres seguirem la pista de la dreta cap a Abella. 

Fem pista de baixada passant pel refugi lliure del Pla de Satlla, que ens desviem per visitar-lo, Tornem a la pista i de seguida trobem al seu costat la boca Mina d'Antinomi, ja tancada l'any 1923. 

Seguim per la pista ara planejant, amb molt bones vistes a la banda que hem fet de pujada, fins a trobar al pal indicador de l'església de Santa Llúcia d'Abella, on comença la forta baixada cap al poble. Tornem a trobar les marques grogues de la xarxa d'Itinerància que seguirem pel poble, passant per una Font a un cobert i per la bonica església de Santa Llúcia, ja solament uns metres, i arribem al punt d'inici i final d'aquesta encantadora excursió. 

DISTANCIA: 13,06 quilòmetres. - DESNIVELL: 548 metres. - DURADA: 4,10 hores sense parades, nosaltres dediquem un total de 5,00 hores.

 Iniciem la caminada al costat del pàrquing privat del restaurant Can Rosa d'Abella.

Baixem d'Abella per la pista cimentada seguint les marques grogues direcció Pardines.


Travessem la riera d'Abella a Can Ribera

Per Can Ribera

Pujada a Can Gallina on deixarem la pista cimentada


Guanyem alçada i comencem a tindre bones vistes d'Abella.


Sortim als primers prats.

Arribem al trencall dels Dous

Plans de Collsacarca

Panorama dels cims de la Garrotxa, el Comanegra i al fons el Bassegoda.

Pel Pla d'en QuerolaPla de la Jaça

 Pla de la Jaça


Abeurador

Pugem a la Font dels Ocells

Segon abeurador a la Font dels Ocells

Arribant a la Collada Verda

Collada Verda 1.663 metres.

Vistes a la vall de Ribes amb el cim del Taga
el Puig Estela

Baixant direcció Pardines, fent la volta al Puig Rodó.


Coll de la Collada Verda, on ens desviarem a la dreta. (1.609 metres)


Pla de Satlla

Refugi forestal del Pla de Satlla

Visitem la Boca mina del Pla de Satlla

Aquestes mines es van dedicar a l'explotació dels minerals d'antimoni. Segons fonts locals, les mines es tancaren el 1923 per la dificultat de rendibilitzar el mineral.


Vistes a la Serra Cavallera

Vistes de Can Gallina, per on hem passat a l'anada.

Vistes de Tregurà

Tornem a tindre a la vista la Vall de Camprodon, amb las localitats d'Abella, Llanars i Camprodon al fons.

Baixem per la pista cap al poble d'Abella.

Arribem al poble d'Abella, on tenim la bonica església de Santa Llúcia i on finalitzarem aquesta ruta d'avui.Gràcies i fins a la propera !!!4 comentaris:

 1. Gràcies per tot el detall! L'hem fet sense cap problema :D

  ResponElimina
 2. Gràcies pel teu comentari, salut !!!

  ResponElimina
 3. Gràcies pel teu comentari, salut !!!

  ResponElimina
 4. Bones, saps en quines condicions està el refugi del Pla de Satlla? Per dins està bé?

  ResponElimina