dilluns, 5 de maig del 2014

MOIA - VOLTA AL MAS DE VILARJOAN - 2014/01/25


MOIA

La sortida aquesta vegada pel Moianes, amb dia gris i gelat com toca a l'hivern, fen caminada circular i enamorant-nos dels paisatges i del país, molta aigua i fang pels camins, la qual cosa ens ha impedit dur a terme el nostra ruta original. Farem canvi de plans sobre la marxa i anem pel GR desviant-nos pel bosc i camps, fins a arribar a Vilajoan, per tornar pel camí directe, total uns 17 km. Aprofitem per veure una mica Moià a l'arribada, contemplar la casa de Rafel Casanoves, il·lustre (moianes), i també important, prendre un vermut casolà a la plaça de Moià.


ver: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=8124648


COMENCEM AMB EL SÒL GELAT I MARXANT PEL CARRER SANT PERE DE MOIA, ENLLACEM AMB EL CAMI RAL DE MANRESA - VIC

VELLA TACHONERA A LES AFORES DE MOIA

CAMI RAL VIC-MANRESA

DEIXEM ENRERE EL PONT DELS GITANES, DONCS LA RIERA DE L'OM ESTA IMPRACTICABLE , DECIDIM FER UN VOLT AL PLA DE VILARJOAN


Al FONS ES TROBA EL CLUB DE GOLF MONTBRU DE MOIA QUE VOREGEM



ELS CAMINS ESTAN DE GOM A GOM D'AIGUA




PER LA SERRA DE LA MAGDALENA


REFUGI


EL PLA DE VILARJOAN


LA MASIA DE VILARJOAN







EN EL PONT DE LES GITANES


ARRIBANT,  MOIA AL FONS

CENTRE DE MOIA

CASA MUSEO DE RAFEL CASANOVAS A MOIA

En aquesta casa del segle XVI, va néixer, pels volts del 1660, Rafael Casanova, protagonista de la defensa de Barcelona l'11 de setembre de 1714. Fill d'una família dedicada al comerç del gra i la llana, amb una sòlida posició a Moià, es va instal·lar a Barcelona per cursar-hi estudis de Dret i exercir-hi la seva carrera professional. Des d'allà, com a membre del govern de la ciutat, va seguir el desenvolupament de la guerra de Successió, en la qual tindria un paper rellevant.


ESGLESIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA DE MOIA

Fou consagrada el 939 per Jordi, bisbe de Vic, amb assistència de Sunyer, comte de Barcelona, qui la féu edificar.Després de la consagració, però, l'església de Santa Maria de Moià va ser cedida, amb totes les possessions i beneficis que generava, al bisbe de Vic. El bisbe Ramon Gaufred de Vic cedia l'església al monestir deSanta Maria de l'Estany el 1131, establint per primer cop un lligam que ja no deixaria gairebé mai al llarg de la història. Tanmateix, el rei Jaume I va redimir Santa Maria de Moià d'aquest domini a mitjan segle XIII, redempció que va tenir efecte molt poc temps, ja que aviat torna a aparèixer lligada a l'Estany. De l'església corresponent a aquella època, romànica, ja no en queda res. Fins a finals del segle XVI, aquesta parròquia depenia de la comunitat de canonges agustinians de Santa Maria de l'Estany. El 1775 l'Estany quedava reduït a parròquia de la categoria més baixa, i el bisbe de Vic Castanyer, que havia estat rector a Moià, concedí a la parròquia de Santa Maria de Moià i al seu rector tots els títols i honors que havia tingut l'església de l'Estany.

EL CURIOS ACTUAL PAS DE COTXES  SOTA LA CATEDRAL

MOIA DES DE LA ZONA DE MONTJOIA


RECUPERACIO EN CAL BIBU DE COLLSUSPINA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada