Petita caminada entre algunes de les fonts més properes a la localitat de Viladrau, on visitarem poc més d'una dotzena, d'entre les quasi 200 fonts que es troben catalogades i situades dins dels seus límits. Però les fonts, solo seran un pretext per caminar entre indrets que ens captivaran com l’Arborètum de Viladrau, un jardí botànic amb nombroses espècies d'arbres o essències llenyoses en forma de col.leccions molt sovint temàtiques. ( Especialment instructiu pels nanos)
L'agradable recorregut també ens porta als afores de la població, amb vistes al Matagalls, passant per camins que són una verdadera catifa de fulles de castanyers, faigs, roures, etc., d'una bellesa extraordinària. Passarem pel sender local SL-C81 del Castanyer de les 9 Branques, que l'any 2012 va ser escollit per a identificar el nou escut del poble de Viladrau, un lloc emblemàtic i molt característic a la zona.
Volem afegir, que ens va deixar bocabadats el sender a la Font de les Tres Roses, un lloc preciós, pot ser més apartat dels altres, però que recomanen especialment.
La ruta és molt senzilla, sense dificultat tècnica, que podem fer amb la família, amb moltes parades a les fonts si volem, i on podem trigar entre les quatre hores, a un recorregut sempre ben senyalitzat i que combina senders i pistes de bon caminar.
A la tornada, entre fonts, és obligat visitar els bonics indrets de Viladrau, els seus carrers, la seva Plaça Major i la seva església de Sant Martí, com de la mateixa forma, parar i prendre un refresc o dinar a la Fonda Bofill, un lloc d'aquells d'abans amb aires modernistes. Nosaltres aquesta vegada vam decidir degustar la cuina de la zona, al Molí de la Barita, un lloc a les portes de Viladrau, d'aquells tradicionals que ja coneixíam, on es menja i t'atenen molt bé.
NOTA: El recorregut a les fonts, evidenment es pot alterar de directrius de moltes maneres. No cal GPS.
DISTANCIA: 10,70 quilómetres DURADA: 4,00 hores.
Sortida del sol, cuan comencem el recorregut en l'Arbrétum de Viladrau.
l’Arborètum, un espai verd on s’han implant espècies autòctones i introduides del Montseny, fent especial interés en les plantes aromàtiques i les lligades a la bruixeria.
Vistes a primera hora de Viladrau, façana posterior de la Pensiò Bofill.
L'hotel Bofill va ser construït per encàrrec de Ramon Bofill i Gallés (1858-1931), qui en el seu temps va arribar a ser un dels dentistes més prestigiosos d'Espanya. Des de la seva consulta de Barcelona i donada la seva fama, el Dr Bofill tenia com clientela a gran part de la burgesia catalana de l'època. El dentista va ser un dels encertats promotors de Viladrau, com a destinació curatiu i turístic per a la burgesia catalana de primers del segle XX.
Font de Miquel
La Font de les Paitides i la Font del Noi Gran
Al bosc de la Font del Noi Gran i la Font del Ferro.
El cim del Matagalls entre els abets.
SANT SEGIMON
Segons diu la tradició fou construït a l'indret on féu penitència, entre els anys 516 i 520, Sant Segimon rei de Borgonya (França). Tenim documentacio des de el 1290 com a capella feta en una cova, Tambe en el segle XIV fins al XVIII es té constància de la presència d'ermitans, del santuari de l'Erola. Entre els anys 1640 i 1782 es van construir les edificacions que formen l'actual conjunt d'església i hostatgeria, arribant a ser un dels santuaris més importants de Catalunya. El 1810 els francesos van cremar el santuari, però va ser restaurat pel poble de Viladrau. Al 1837, el santuari va ser comprat per l'amo de can Gat. Al 1936, novament fou cremat i destruït, des d'aquest moment, el Santuari està pràcticament abandonat. L'any 1998 s'inicià una nova i lenta restauració per part dels propietaris.
La Vila
Un dels bonics castanyers i el Castanyer de les Nou Branques.
L'Aremany
Desviament a la Font de les Tre Roses
Font de les Tres Roses
De tornada a Viladrau
El bar a la Pensió Bofill de Viladrau i el Moli de la Barita als afores, dos bons indrets si necessitem recuperar-nos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada