Las casas tipiques dels Hostalets d'en Bas.
Petita ruta circular, amb variat de paisatges, surtin de la bonica localitat de Els Hostalets d'en Bas, per pujar per dins de l'espès bosc i en fort desnivell a l'ermita de St. Miquel de Castelló, un mirador magnifico de tota la vall. Després anirem planejant per alts i bonics prats que semblen estar suspesos pels cingles, fins a arribar a Falgars d'en Bas on és l'antiga església de Sant Pere. La baixada la farem pels Escalats, un preciós mirador del Puigsacalm i la Vall d'en Bas, per continuar per la pista i les seves dreceres dels cingles de la Coromina, fins a arribar a la plana. Excursió tranquil·la amb excel·lents vistes i amb els atractius de la verdor dels seus prats. Molt faci'l i recomanable.
DURADA: 4,25 hores total amb parades.
DISTANCIA: 11,40 quilòmetres.
DESNIVELL ACUMULAT: 700 metres.
A DALT SANT MIQUEL DE CASTELLO DES D'ELS HOSTALETS
PELS CARRERS DELS HOSTALETS
EL PUIGSACALM
SANT MIQUEL DE CASTELLO
L'edifici, d'origen romànic relacionat amb el Castell dels vescomtes de Bas, consta d'una sola nau coberta amb una volta de canó. S'enlaira a 980 metres, sobre un contrafort del Serrat de Sant Miquel dintre de la serra dels Llancers, a les últimes estribacions del nordest del massís del Collsacabra. La panoràmica que s'ofereix des del mirador de l'ermita és magnífica: abasta tota la Vall d'en Bas, Olot i el Pirineu. A una hora de camí a peu cap al sudest es troba el poble de Falgars, el més alt del municipi.
Des del 1974 l'edifici està habilitat com a refugi de muntanya amb capacitat per a 20 persones, depenent del GEIEG (Grup Excursionista i Esportiu Gironí). És d'ús totalment gratuït per als socis d'aquesta entitat. Els grups i els no socis també el poden utilitzar. Cal posar-se en contacte amb el GEIEG.
VISTES DE LA VALL D'EN BAS
VISTES DE OLOT AL FONS
EL PUIGSACALM
FALGARS D'EN BAS - ESGLESIA DE SANT PERE
L'església de Sant Pere de Falgars, que aglutinà aquest petit terme, és prop de la cinglera i el veïnatge del mas de la Coromina; ja és esmentada com a parròquia del bisbat del Vic en les més antigues llistes parroquials del segle XII. La base de l'edifici és romànica, de la fi del segle XI, amb un absis ornat de lesenes llombardes, però truncat per sota dels arquets cegats. Sofrí molt en els terratrèmols del 1428. Deixà de tenir culte regular el 1974.
ELS CINGLES
Sant Corneli
ARRIBANT A ELS HOSTALETS
A ELS HOSTALETS, AMB UNA AMANIDA DE TOMÀQUETS DE L'HORT PER COMENÇAR EL PROVEÍMENT
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada