dimarts, 6 de maig del 2014

TAVERTET - CINGLES DEL A'VENC - RUPIT - 2013/12/28


LA ZONA DE SAU A L'ALBA DES DE ELS CINGLES
Sortida crema / torrons per la data, clàssica caminada per al Collsacabra que iniciem a Tavertet recorrent l'espectacular zona alta dels cingles. Sempre per el GR2, con vistes impressionants, vorejant precipicis que superan els 200 metres d'vertical, per despres baixar entre camps i boscos per un petit camí Fins a Rupit. La tornada la realitzem pel mateix lloc. Amb el temps avui de tot, fred, després pluja i finalment sol. (Uns 17 Kms i unes cuatro hores)




TEMPERATURA MOLT BAIXA A LA SORTIDA EN ELS CINGLES DEL A'VENC

EL PANTÀ DE SAU A LA BORA D'ELS CINGLES



  
CINGLES DEL A'VENC




EL FAR, AL FONS

PANTÀ DE SUSQUEDA



COLLET DE RAYOLS
DESCENS A RUPIT



RUPIT CAMUFLAT 

RUPIT

Diu la llegenda popular que Rupit és un poble tan vell que es va originar quan " Adam cagava arrupit ", encara que la versió oficial i històrica posa de manifest que el seu nom deriva del terme llatinitzat de Rupes, que significa roca. Les terres d'aquesta zona van ser habitades de fa molt temps enrere, com així ho confirmen alguns jaciments arqueològics ibers a Tavertet i l'Esquirol; fins i tot hi ha constància de diferents dòlmens i unes quantes coves en què va residir l'home prehistòric.


Després dels ibers també els carolingis es van assentar a Rupit, aquell llinatge de reis francs que van governar part d'Europa Occidental entre els segles VIII i X. La comarca d'Osona era un comtat que estava sota jurisdicció de la Marca Hispànica. Rupit ser estrall d'una sèrie de desgràcies històriques que van fer efecte en la població, com la pesta bubònica del segle XIV i un parell de terratrèmols .

Durant el segle XVI i XVII Rupit va ser , potser , la població més important de la comarca de la Osona i voltants en comptar amb un gran nombre d'artesans i comerciants de el testimoni dóna fe l'elevat nombre de llindes que jalonen les cases que hi ha de aquesta època. Els gremis medievals han deixat empremta en l'arquitectura civil i social de la localitat barcelonina . Rupit ha deixat per a la història de Catalunya a un personatge de consideració: el bandoler Serrallonga, a mig camí entre la realitat i la llegenda .

EL PONT DE RUPIT




ESGLESIA DE SANT MIQUEL RUPIT

L'Església de S. Miquel és un edifici barroc amb elements neoclàssics en forma de creu llatina, amb capelles laterals i el creuer acabat en el cimbori, va sorgir com a filial de l'església de S. Joan de Fàbregues (fins a l'any 1878 en què Rupit aconseguir la condició de parròquia), a finals del segle XIII principis del XIV i es va dedicar a S. Miquel Arcàngel, posteriorment (1786-1869) es va construir el campanar. El retaule major és barroc, obra dels germans Costa (1633) i està dedicat a S. Esteve, patró de la ciutat d'Olot (lloc on es va venerar fins a l'any 1828 any que va ser comprat per la parròquia de Rupit on va ser instal · lat en 1830.

UNA ESTONA DE PLUJA...

... Y QUE DEIXEM ENRERE

CINGLES DEL AVENC, EL FAR AL FONS

LAS GUILLERIAS


ARRIBANT A TAVERTET
Les cases són gairebé totes de pedra i construïdes amb el tradicional estil rural característic del centre de Catalunya. El nucli urbà de Tavertet està declarat 'Bé d'interès cultural' per la Generalitat de Catalunya. Compta amb unes 40 cases construïdes entre els segles XVII i XIX.

SANT CRISTOFOL DE TAVERTET

Aparece documentada, en el año 1070, como posesión del vizconde de Cardona y fue consagrada a San Cristóbal. En su origen románico del siglo XI constaba de una sola nave con bóveda de cañón, seguida y reforzada por tres arcos torales que la dividían en cuatro tramos y un ábside semicircular con bóveda de cuarto de esfera.

LLUM DE LA TARDA SOBRE ALS CINGLES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada