Calella de Palafrugell des de La Foradada
No és d'estranyar, que inspirat en els paisatges que envolten aquesta localitat, el cantant Joan Manuel Serrat, compongués en un antic hotel del poble, la seva cançó Mediterraneo.
Camí de ronda des de Calella de Palafrugell, passant per Cap Roig, fins a la Platja del Castell, per la ruta pasem per les boniques Cala Golfet, Cala Estreta, Cala Corbs, Cala Canyers i un petit poblat ibèric de un precios enclavement. Tot això, fa que el temps del trayecte no es pugui mesurar, les parades a les temptadores cales es poden allargar al gust del caminant. La ruta la realitzem circular, tornant una part pel GR 92, ressaltar les vistes impresionants en l'espai d'interès natural Castell-Cap Roig. Molt recomanable.
<
Powered by Wikiloc
Iniciem la ruta a Calella de Palafrugell, per la zona propera a Sant Roc, pel GR 92 en el que en un principi és un camí molt treballat amb escales, baranes de protecció, túnels, etc., sempre amb unes precioses vistes.
Hi ha accessos a les cales veritablement verticals
El camí es molt distret
Cala Aiguadolça
Cap Roig
Cala del Paisá
Cala Golfet
Salvant desnivells !!
Paisatge típic de l'interior a l'Alt Empordà
Passem al costat del Jardí Botànic de Cap Roig, enclavament de 17 hectàrees que reuneix més de mil espècies botàniques procedents de tot el món i escultures de reconeguts artistes nacionals i internacionals, un dels jardins botànics més importants de la Mediterrània.
La història de Cap Roig es remunta a 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky, amant del dibuix i de l'arquitectura, i l'aristòcrata anglesa Dorothy Webster, decoradora i aficionada a l'arqueologia ia la jardineria, van buscar a la Costa Brava un lloc per viure i construir el seu somni. Després d'anys d'esforç i treball, van aconseguir crear aquest espai singular on regnen la natura i la calma. Els jardins de Cap Roig i el castell són el seu llegat.
L'any 1969, els Woevodsky van cedir tot el conjunt a canvi que es garantís la conservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic de Cap Roig.
Baixant per el bosc de Cap Roig
Cala del Crit amb el Trau al fons.
Passada la Cala del Crit, creuem pel Trau (forat a la roca) direcció sud i reprenem el Camí de Ronda que ens anirà donant accés a les diferents calas.
Pel camí, hi ha zones on encara el paisatge és realment salvatge.
Platja del Crit per la banda sud.
Cala Cap de Planes des de el Mirador de les Illes Formigues.
Pas a les roques, entre platges
Cala d'en Remendon
Cala Estreta
Cala Corbs
Un cop passem al costat de la Cala Canyers, ens internem al bosc de pins, en un puja i baixa de muntanya, fins arribar al petit poblat ibèric.
Poblat ibèric en la Punta de Castell
Es tracta d'un jaciment arqueològic que va estar habitat pels indigets entre el segle VI a. C. i el segle I d. C., ja en època romana. La seva situació és immillorable per al control visual tant de la costa com de les zones interiors.
Platja del Castell
Vam decidir com a final de l'anada, el xiringuito (que es veu a la foto) que hi ha a la platja del Castell, on prenem unes begudes refrescants i alguna cosa més... encara ens quedaria la tornada.
La Foradada del Castell
Per el Puig del Roure l'altura és considerable.
La tornada la fem pel GR 92 en una pista ampla, entre pins i preciosos xalets.
Baixem fins a la platja, no podíem resistir a un bany a la Cala Golfet !!
En un de tants miradors que hi ha a la ruta, la veritat és que costa deixar de veure aquestes vistes, potser per això a la tornada ens fem una mica els remolons, parant de tant en tant ...
Pel Camí de Ronda, al costat d'un habitatge, ens trobem amb aquest encertat cartell cerámic.
Petites recomanacions,
- És important tenir en compte, que encara que és un itinerari visitant platges, el calçat a portar deu ser de muntanya.
- És una ruta que pot passar dels 14 kms., és important portar aigua suficient, podem trobar-nos amb molta calor i humitat.
- Encara que hi ha moltes baranes de protecció, amb nens és important tenir cura a les zones on hi ha cornises de alçada considerables.Tenir en comte que la Costa Brava sofreix erosió i esllavisaments.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada