Sant Cebrià de Móra
Ruta circular pel Montseny que permet accedir com a punt més allunyat a l'ermita romànica de Sant Cebrià de Mora, seguint un itinerari bastant variat de paisatges, passant a l'anada per les ruïnes de les masies del Burguès i del Mas, per camins poc transitats i a la tornada per pistes més obertes i més concorregudes, com el GR 5-1. Pujada acumulada: 675 metres - Distància aproximada: 12,60 quilòmetres - Duració: Nosaltres vam trigar total, poc menys de les cinc hores. Una ruta diferent, pel Pla de la Calma.
Sortim de Collformic camí direcció Collet de les Bigues.
Vistes del massís del Matagalls, des del Puig de Collformic o Turó del Faig de la Bandera (1285 m)
Pla de l'Ase Mort
Al fons, a la esquerra de la fotografia, les Agudes i cap a la dreta, el Turó de l'Home
Baixant per una antiga pista cap al Burguès.
Una tanca al camí ens indica que compte amb el brau, deixant clar que és propietat privada, cal accedir pel lateral per traspassar la tanca i anar amb compte de no trepitjar els camps.
Camí al costat dels preciosos camps del Burguès.
Arribant a l'antiga masia l'Burguès
Ruïnes del Burguès
La Solella del Burguès
La zona ombria que uneix les ruïnes del Burguès amb les poques restes que queden del Mas, és una part del camí, amb un parell de quilometres, que és molt espesa i poc transitada.
Després d'una bona estona dins de l'espès bosc, s'agraeix sortir al mirador, una zona rocosa amb unes bones vistes de la zona del Brull.
La zona oberta a les ruines de El Mas
Ens anem acostant, escurçant entre bonics prats, a Sant Cebrià de Móra
Sant Cebrià de Móra.
Aquesta fou l’antiga parròquia del poblet de masies (avui dia quasi totes en runes) de la Mora. Pertany al municipi de Tagamanent i està situada a 975 metres d’altitud, des d’aquí es pot veure una bonica panoràmica. El edifici es romànic del segle XII, d’una nau amb absis llis, de pedra rogenca, a la qual es van afegir vers el 1580 dues capelles laterals que li donen ara una planta de creu llatina. El 1722 es construí la nova portalada de ponent i vers el 1799 s'aixecà un campanar, semblant a les torres de defensa de les antigues masies. És esmentada per primera vegada el 1099.
Una bonica església en un lloc encantador, amb unes vistes molt generoses de La Mola i la Serra de Montserrat. Un lloc perfecte on vam aprofitar per menjar alguna cosa i reposar forces.
Interior de Sant Cebria de la Mora
El Clot des de Sant Cebrià de Móra.
Deixem enrere Sant Cebrià de la Mora, direcció al Pla de la Calma, on agafarem el GR 5-1, per arribar a Collformic.
Passem al costat de La Caseta
Fem dreçera per el tipic paisatge del Pla de la Calma
Collformic
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada