divendres, 22 de gener del 2016

GARRAF I / CAN PLETA - AVENC DEL LLAMP - AVENC DE LA SILVIA - AVENC DE L'ASENSIO - AVENC DELS LLAMBRICS - CAMPGRAS - LA MORELLA 2015/ 03/ 01


Cim de La Morella 594 metres, punt culminant del massis del Garraf

A la nostra ruta d'avui, farem una visita de contacte pel Parc Natural del Garraf, que dividirem en dues parts, una caminada pel sender GR 92, travessant diversos avencs fins a arribar al cim de la Morella, on gaudirem d'unes magnífiques vistes del Garraf i també de Barcelona, per després fer un recorregut en cotxe, parant de visita al Monestir Budista Tibetà Sakya Tashi Ling al mateix Garraf i seduïts pel seu paisatge ondulós i diferent, farem un trajecte de pista de terra fins a la bonica població de Begues. Un migdia ben complet.


DISTANCIA: 7,30 quilòmetres - DURACIÓ: 2,10 hores més parades - DESNIVELL: 275 metres.

Paisatge de avencs i margallons, on la roca calcària ha creat un paisatge exòtic, ric en formes càrstiques –avencs, dolines i rasclers– i amb una vegetació pròpia, l'espècie més coneguda de la qual és el margalló. Les barraques de vinya i els murs de pedra seca es dissimulen al mig de la pedra blanca i envolten antigues masies i algunes de les petites poblacions que es troben a l'interior soliu del parc.

El punt de sortida el farem a la Masia de La Pleta, oficina i centre d'informació del Parc Natural del Garraf.

La Pleta es va construir al 1894 i era el antic pavelló de caça de la família Güell emprat també com a aixopluc de cabres i pastors, actualment rehabilitat com a oficina i centre d’informació del parc. La Pleta es va construir al 1894 i s'atribueix a Francesc Berenguer i Mestres, autor també del Celler Güell, en el veí poble de Garraf.

Anirem resseguint el sender de gran recorregut GR 92 Sender del Mediterrani.

És perillós sortir-se del camí, pels forats que es poden trobar. Atenció amb els nens i els animals de companyia.

Entrada al Avenc de la Silvia de 13 metres de fondaria.

Continuem entre pedres calcareas pel GR 92

Entrada al Avenc de l'Asensio de 84 metres de fondaria.

Continuem sempre per un paisatge de matoll dur i raspós.

Entrada al Avenc dels Llambrics de 87 metres de fondaria

 Turó de l'Alzina Freda (591 m) amb el Radar Meteorologic, des del Campgràs

Pasem pel antic Corral de Campgràs


Anirem trobant molt bona senyalització, com acostuma a tindre el Parc del Garraf.

Al fons La Morella

El punt geodesic de La Morella

A la creu de La Morella 594 metres i al fons a l'esquerre la ciutat de Barcelona 

Vistes del interior muntanyos del Garraf des de La Morella.

Finalitzem la primera part de la nostra ruta baixant amb calma per la pista que va a Can Pleta, sempre acompanyats de les vistes il·limitades del mar, amb aquell aire bufador tan característic de la zona.


LA PLETA - PALAU NOVELLA, MONESTIR TIBETÁ - BEGUESDISTANCIA: 19,70 quilòmetres - DURACIÓ: 1,30 hores més parades - DESNIVELL: 505 metres.


Monestir Budiste Tibetà Sakya Tashi Ling al Garraf

"Una de les visites estrella quan es va al Garraf és el palau Novella, una antiga casa d’indians situada al bell mig del parc natural. Es tracta d’un palau premodernista que s’ha convertit en el monestir budista Sakya Tashi Ling, que pertany a una de les quatre tradicions del budisme tibetà. Aquí, la comunitat de monjos budistes ofereix cursos de meditació, introducció al budisme, adreçats a persones que desitgin iniciars’hi, i també cursos relacionats amb tècniques de creixement personal i humà com tai-txi, ioga o relaxació. Així mateix, al monestir, es proposa la visita guiada al Museu Palau Novella, on es mostren les sales patrimonials del palau i també una col·lecció d’art i cultura tibetana. Als nens els encantarà." (Descobrir)

Acabem el recorregut a l'església de Sant Cristòfol de Begues pel Passatge Riera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada