diumenge, 13 de març del 2016

COLLBATÓ - CAMÍ VELL - ERMITA DE SANT MIQUEL - MONESTIR DE MONTSERRAT - LA SANTA COVA - CAMÍ DE LES FEIXADES - COVAS DE SALNITRE- LA SALUT 2016/ 03/ 12



Petita caminada per la Serra de Montserrat, iniciant ruta aquesta vegada al bonic nucli antic de la localitat de Collbató, on triarem un itinerari molt conegut i que és quasi obligat pels que estimem l'excursionisme a Montserrat. La ruta és bastant fàcil i agradable de fer, amb unes vistes espectaculars a banda i banda de la muntanya. Montserrat sempre es molt recomanable.



ITINERARI

Sortim al costat de l'Antic Casino de la població de Collbató, creuem la zona de l'església per agafar tot dret el carrer de Pau Bertran, per continuar pel camí de la Vinya Nova fins a arribar al Casalot on trenquem a la dreta, per agafar el Camí Vell de Montserrat.

Fem pujada a poc a poc travessant la carena del serrat de la Guàrdia i augmentant pendent pel torrent del clot de Lladerns fins a les roques de la Taca Blanca (roca pintada amb l’estelada), continuem ara pel torrent de la font Seca, quan l’hem creuat, deixant  a l’esquerra un camí que puja cap a Sant Joan. Poc després, arribarem a les Bateries (lloc on van instal·lar unes bateries els soldats franceses) on girarem la carena per encarar ja la pujada cap al pla de Sant Miquel on trobem una pista que baixarem passant per l’ermita i el  desvio a la creu de Sant Miquel, continuant per la pista, poc després arribarem al Monestir de Montserrat.

Després de visitar el Monestir, comencem el retorn a Collbató, agafant el camí a les escales del costat de l’estació del cremallera, forta baixada fins que tombem a la dreta pel camí del Rosari cap a la Santa Cova, que visitem per després desfer camí uns metres, fins al trencall del camí de les Feixades, que agafem seguint les marques del GR 5. A partir d'aquí bordejarem la muntanya, baixarem en llacets i tornarem a bordejar muntanya, fins a arribar a les Coves del Salnitre, Des de aquí, baixarem pel GR passant per l'ermita de la Salut i ja directes a Collbató entrant pel mirador de la muntanya.

DISTANCIA: 14,85 quilòmetres DURADA: 4,20 hores sense parades i vam fer moltes. DESNIVELL: 704 metres.

RECOMANACIÓ:

Camí en tot moment molt bé marcat i senzill de fer, tot i la pedra solta a la baixada, solament dir, precaució en diversos trams, on el camí passa pel costat de la cinglera. Actualment, una part de les escales a les coves del Salnitre són derruïdes, tanca'n el camí de ple, amb el problema que tenim fer un pas un xic complicat. 


Església de Sant Corneli a Collbató, on comencem a caminar pels seus carrers. 

Pel camí de la Vinya Nova


Camí vell de Collbató a Montserrat

Clot de Llanderns


La Taca Blanca és un sector d'escalada esportiva de Montserrat sud, situat sobre el poble de Collbató, es tracta de una pedra amb una seyera pintada i moltes placas de record.

A la banda del Llençol


El Escarbat


Vistes de Collbató i mes.

Per la zona de la Font Seca


Sempre anem envoltats de una panorama espectacular




La bassa de Sant Miquel

Al fons destaca el Montcau i La Mola, on també es pot veure a la dreta la Serra de Collçerola

l’ermita de Sant Miquel on aprofitem per esmorzar i recuperarnos de la pujada.

La creu de Sant Miquel

Imponent vista que des de la creu hi ha de tot el conjunt del Santuari de Montserrat

Deixem enrere l'ermita de Sant Miquel

Monestir de Montserrat




La Creu de Sant Miquel vista des del monestir



Arribada del Aeri

Camí del Rosari

El Monestir des de la Creu a baix a la santa cova.


La Santa Cova


Agafem el camí de les Feixades, deixant la gentada que envolta el monestir.

Vistes del pont del Aeri de Montserrat






Les Girades. Unes llaçades al camí de baixada amb uns murs de pedra seca per salvar el desnivell.


Les Feixedas

Tenim a la vista Collbatò

Impressionant el mur de roca a Les Feixades quan passes per sota.

Pas de la Barra al Torrent Fondo, un indret on ben segur quedes petit.

El camí discorre al costat del gegant mur de pedra

Las coves de Salnitre


La Muntanya de Montserrat, de renom universal per la seva fisonomia i el seu monestir, amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut. Una variada gamma d'avencs i coves foraden l'aparentment compacte massís conglomeràtic de Montserrat. Entre elles destaca la Cova del Salnitre, coneguda arreu tant per ser la que millor resumeix la història de l'espeleologia catalana com per la seva espectacularitat que fascinà i inspirà al llarg dels anys artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, mossèn Cinto Verdaguer i, segons diu la tradició, Antoni Gaudí.

La longitud visitable de les coves és de 549 metres amb un desnivell de 20 metres i una temperatura interior de 14 °C. La part superior de la cova no està adaptada per a la visita turística (és l'única zona que no és possible recórrer), però la resta s'il·lumina a mesura que el grup de visitants va avançant pel seu interior.





Collbató des de las covas del Salnitre


Poc avans de arribar a Collbató passem per la ermita de la Salut


Pels carrers de Collbatò on donarem per finalitzada la estupenda ruta de avui.











Gracies i fins la propera !!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada