dilluns, 5 de maig del 2014

TAVERNOLES - MIRADOR - MASGRAU - CASTELL DE SAVASSONA - ZONA NEOLÍTICA - SANT FELIUET - 2014/01/11

SAVASSONA

Dia d'hivern i d'espessa boira com a protagonista a la zona de Savassona, ruta circular que comencem al poble de Tavernolas, continuem pel seu mirador, seguim pel bosc cap al Castell de Savassona i l'església de Sant Pere de Savassona. Entrem en el bosc màgic on estan les pedras gigantinas, entre la qual destaca la Pedra dels Sacrificis, pugem a Sant Feliuet per esmorzar, baixem a veure la Pedra dels Bruixes, la pedra del Home, en un bosc estrany i misteriós. Tornem pel PRC-40 que va de Sant Pere de Caserres a Tavernolas. La alimentació la fem a Vilalleons.



DEIXEM EL MIRADOR DE *TAVERNOLAS I ENS DIRIGIM CAP A SAVASSONA









ACCES CAP  CASTELL DE SAVASSONA I CASTELL
En el castell de Savassona va patir presó el cèlebre bandoler català Joan de Serrallonga; encara es conserva la masmorra.


ESGLESIA DE SANT PERE DE SAVASSONA
La esglesia es troba al costat del castell de Savassona. Va ser construïda en la segona meitat del segle XI. Composta d'una única nau que va ser sobrealçada al segle XVII. Posteriorment se li van afegir dues capelles laterals. La porta va ser modificada al segle XVII.




LES PEDRES GIGANTINAS, EL DAU

Aquestes roques de gres segurament es varen despendre del turo on es troba l’església, els antics habitants el consideraran un lloc màgic i les restes trobades en els diverses excavacions aixi com les cisternes i tombes antropomorfes demostren la seva utilització com a recer i necròpolis des de l’època neolítica, realment el paisatge imposa un cert respecte. Els escaladors les aprofitant per fer practiques proveïts de uns bons matalassos per esmorteir les freqüents caigudes.

ZONA NEOLÍTICA DE SAVASSONA


PEDRA DEL SACRIFICI

Segons les llegendes tradicionals servia per realitzar sacrificis humans i la sang de les víctimes vessava pels solcs excavats.


SANT FELIUET

ESGLESIA DE SANT FELIUET
Hi ha documents d'aquesta església que es remunten sobre l'any 1035. Va ser construïda sobre un territori on s'assentava un poblat ibèric. Aquest rocam on està aixecada es diu Puig de Sant Feliuet. L'església va ser restaurada l'any 1962 pel centre Excursionista de Vic.


EL PUNT ALT DE SANT FELIUET



PEDRA DE LES BRUIXES

Una roca al mig del bosc de Savassona, en què destaquen un gran nombre de gravats rupestres. La majoria d'aquests gravats han estat datats en l'Edat del Bronze, encara que hi ha altres d'èpoques posteriors, incloses unes creus, que segurament van tenir com a missió la cristianització d'aquesta pedra.

PEDRADE LES BRUIXES DETALL DE LES CREUS

PEDRA DEL HOME O DEL NEN

PEDRA DEL HOME DETALL DEL GRAVAT

ELS SENDERS SÓN PRECIOSOS I ÉS CERT QUE AMB LA BOIRA EL LLOC TÉ UN AIRE UNA MICA MISTERIÓS.

BOSC DE SANT FELIUET


L'ESGLÉSIA DE SANT ESTEVE DE TAVÈRNOLES


Es va edificar entorn del 1070 per l'equip de mestres de cases que féu la majoria de les esglésies romàniques dels antics dominis de la vescomtal d'Osona- Cardona. Una acta apòcrifa pretén que l'església hauria estat consagrada el 1083.

UN OBLIGAT STOP EN VILALLEONS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada